Регистрация на портале      Вход
UkrStroy.net
где искать:              

Монтажна піна. Як зробити правильний вибір

Сфера застосування монтажних пін досить широка — встановлення вікон і дверей, герметизація отворів, щілин, стиків, місць з'єднання покрівельних конструкцій та ізоляційних матеріалів, проходів труб, а також монтаж звуко- і теплоізоляційних матеріалів.
 
Універсальність і зручність піни зробили її популярним матеріалом, на який існує великий попит як з боку будівельників, так і непрофесіоналів. Проте сьогодні на українському ринку представлений величезний вибір монтажних пін різних виробників, які в очах споживача виглядають абсолютно однаково і відрізняються одна від одної хіба що ціною. Так як же все-таки вибрати правильну піну? 
 
Ми вирішили звернутися з цим питанням до професіоналів і запитати їх про головні критерії якості при виборі кращої піни.
 
Андрій Порплиця, директор будівельної компанії «Практика-Дизайн», м. Київ.
 
— Андрій, наскільки я знаю, ваша компанія працює на ринку вже більше 10 років, тому я не сумніваюся, що за цей час у вас накопичилося достатньо досвіду у використанні різних будівельних матеріалів. Скажіть, будь ласка, для яких видів робіт ви використовуєте монтажну піну і яким маркам віддаєте перевагу?
 
— Так, цілком правильно, ми працюємо на ринку вже 14 років і за цей час отримали досвід як у капітальному будівництві, так і у ремонті. Останні 4 роки левову частку наших замовлень складають ремонтні та оздоблювальні роботи квартир і приватних котеджів.
 
Я прихильник сучасних матеріалів і технологій, тому став застосовувати у роботі монтажні піни з моменту їх появи на українському ринку. Найчастіше ми застосовуємо піни при встановленні дверних і віконних блоків, а оскільки ми, як правило, рекомендуємо нашим Клієнтам двері й вікна виключно з натурального дерева, то використання якісної піни критично важливо — я маю бути впевненим у точному дозуванні, стабільності спіненого матеріалу, гарній заповнювальній здатності і низькому вторинному розширенні. Окрім того, якісна піна виступає додатковою тепло- і звукоізоляцією, що є великим плюсом при встановленні дверних і віконних блоків.
 
Застосування монтажних пін дозволяє виконати роботу швидше, простіше, а головне —естетичніше. Багато елементів усередині приміщень я категорично забороняю кріпити дюбелями або, не дай бог, цвяхами — все, що можливо, має бути змонтовано за допомогою монтажної піни або монтажного клею.
 
Починаючи свою роботу в будівництві, дуже багато про матеріали та сучасні технології я дізнавався з Центру технічної підтримки компанії «Хенкель Баутехнік (Україна)», який, наскільки мені відомо, досі працює.
 
Я переконаний прихильник системного підходу і впевнений, що для кращого результату потрібно вибирати продукти одного виробника, тому ми використовуємо в роботі піни ТМ Ceresit. Вони зарекомендували себе як матеріали зі стабільною якістю і відмінними технічними характеристиками, а їх використання значно прискорює і полегшує роботу на об'єкті.
Як правило, наші нові замовники звертаються за рекомендацією вже існуючих, і моя професійна репутація — мій основний капітал. Тому я вважаю нелогічним економити декілька гривень на балоні монтажної піни, а потім усувати дорогі наслідки застосування неякісного матеріалу.
 
— Андрій, я згоден з тим, що для коштовного ремонту необхідний дуже гарний матеріал, але якщо я хочу оптимізувати витрати і роблю невеликий ремонт у себе вдома або на дачі, яку піну ви б мені  порекомендували придбати?
 
— Розкрию вам один простий секрет — скоріше, навіть простий математичний розрахунок.
 
Враховуючи, що навіть при незначному ремонті ви навряд чи захочете створити собі проблеми, піну китайських виробників раджу не брати до уваги. У вашому списку залишаться турецькі та європейські виробники.
 
Крім загальних технічних характеристик, які, звичайно, дуже важливі, є одна характеристика, на підставі якої можна легко визначити кращу піну — це вихід піни з балона. Ваш оптимальний вибір — піна, у якої найбільший вихід, іншими словами, завдяки якій ви можете виконати максимальний об’єм роботи.
 
Чим більше вихід піни, тим дешевше виходить 1 метр зробленої роботи — ось така проста і наочна математика. Щоб мене не звинуватили у просуванні конкретного виробника, раджу вам самостійно вивчити це питання, скажімо, на п'яти найпопулярніших марках пін.
 
Натхнені очевидністю рішення задачі, ми відібрали нашу велику п'ятірку і вирішили перевірити дослідним шляхом, яка ж піна є кращим вибором.
 
Закупивши в одному з будівельних супермаркетів набір з 5 пін європейських і турецьких виробників, а також пістолет і очищувач для піни, ми звернулися до авторитетної організації — Державного науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту будівельних матеріалів та виробів (НДІБМВ) у м. Києві.
 
Завдання дослідження було максимально конкретним — виміряти вихід піни для кожного балона.
 
Тестування проводилося згідно з методикою, затвердженою нормативним документом: ДСТУ Б В.2.7-134:2007 «Будівельні матеріали. Пінополіуретани монтажні (монтажні піни). Методи випробування»
 
А ось і результат тестування, зафіксований у протоколі випробувань
 
Отже, згідно з висновком НДІБМВ, однієї з найбільш авторитетних установ, найкращий показник «вихід піни» продемонструвала піна ТМ Сeresit. Нас цей факт абсолютно не здивував, адже компанія «Хенкель Баутехнік» — виробник № 1 у світі брендованої монтажної піни. Її лідерські позиції обумовлені незмінною якістю та найкращими характеристиками, незважаючи на постійну появу нових брендів на ринку.
 
Як кажуть, при всьому багатстві вибору — іншої альтернативи немає.
 
Робіть правильний вибір — і вдалого ремонту!
 
Дмитро Падалко, кореспондент видання «Будівництво та реконструкція».
 
Комментарии
Валерий [31.10.2013г. 12:51]  
Меня убедил именно тест на выход из баллона! Когда есть возможность выбирать, как правило, хочется, чтобы материал позволял экономить. Спасибо за статью!
Читайте также
Очень часто бывает так, что мы покупаем новую квартиру и сразу же приступаем к ремонту в ней: меняем двери, проводку, изменяем вентиляционную систему, переклеиваем обои, устанавливаем новую сантехнику.
Малярные работы — один из завершающих этапов ремонтных работ при ремонте квартир, поэтому требует особой тщательности исполнения и, следовательно, контроля. Избегайте скоростных методов — вы
Не так давно в лексиконе строителей появилось новое выражение – сайдинг и его виды: сайдинг пвх, металлосайдинг, пластиковый сайдинг, виниловый сайдинг, металлический сайдинг, цокольный сайд
Все статьи рубрики Ремонт

© 2005 - 2024 Строительный портал UkrStroy.net
О нас    Реклама на сайте    Обратная связь    Сообщить об ошибке